Meteorologii anunță în continuare vreme urâtă, precipitații abundente și temperaturi mai scăzute față de normalul termic al perioadei.

Până mâine la 10.00 va ploua temporar în toate regiunile și vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, mai însemnate cantitativ în sud-vestul, sudul și sud-estul țării. La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură. Cantitățile de apă vor depăși local – în perioade scurte de timp sau prin acumulare în intervale de 24 de ore – 15…20 l/mp, iar izolat, mai ales în Oltenia, Muntenia și zonele montane aferente, 30…40 l/mp.

Dată fiind prognoza meteorologică, debitele râurilor sunt în creştere. În vestul țării nu sunt înregistrate probleme ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă. Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) în bazinele hidrografice: Crișul Repede, Bârzava, Caraș și Nera, pe cursul Jiului și mai mici (sub 30%) în bazinul Moravița.

Debitul Dunării la intrarea în ţară a fost în creştere, având valoarea de 5300 m3/s, sub media multianuală a lunii aprilie (7900 m3/s).