Prefectul, Cristian Gâfu, lansează un nou apel locuitorilor din Caraş – Severin pentru a respecta regulile impuse de pandemie:

„Cetăţeni ai  judeţului Caraş-Severin, traversăm  o perioadă critică a pandemiei şi vă solicit imperios să respectaţi cu stricteţe măsurile de prevenţie a îmbolnăvirii şi de limitare a răspândirii coronavirusului.

Suntem într-un moment  delicat şi riscăm  ca  sistemul medical să fie copleşit. Atât cei infectaţi cu noul  coronavirus, cât şi bolnavii cronici nu vor  mai avea loc în spitale! În acest moment suntem aproape de a ne reîntoarce la starea de urgenţă şi  la măsurile pe care le-am avut în acea perioadă, anume  să stăm în casă şi să ieşim afară doar limitat şi în baza declaraţiei pe proprie răspundere.

Dacă vrem să evităm acest scenariu, purtaţi măşti! Nu vă adunaţi  în grupuri şi respectaţi măsurile de distanţare fizică! Spălaţi-vă mâinile cât de des posibil  şi aplicaţi  cu stricteţe toate normele de igienă!

Respectaţi aceste reguli  acum, înainte de a fi prea târziu şi nu ne puneţi  în situaţia de a institui măsuri forţate de izolare!

Am încredere în raţiunea dumneavoastră şi sunt convins că împreună ne putem mobiliza  şi  putem  aplica aceste reguli, pentru a nu ajunge la  scenariul  prezentat mai sus. Orice acţiune întreprindeţi, ţineţi cont că SARS Cov-2 ucide!“