Mega-proiectul implementat de AQUACARAȘ provoacă și nemulțumiri

La Primăria din Caransebeș a avut loc o nouă ședință intermediară din cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată, implementat de Societatea AQUACARAȘ.

A fost o ședință tensionată, ținând cont că și problemele legate de implementare sunt multe. În acest proiect, cu o valoare de peste un miliard de lei, sunt implicați proiectanți, constructori, beneficiari și consultați, a spus Daniel Basarabă, managerul de proiect la AquaCaraș.

La această întâlnire au fost prezenți primarii din Caransebeș – Felix Borcean, Mehadia – Grigore Bardac, Topleț –Ilie Hașcă și viceprimarul din Teregova – Ion Gherga. În toate aceste localități se desfășoară sau vor începe lucrări care presupun disconfort, dar rezultatele vor fi vizibile, dau asigurări reprezentanții operatorului județean de apă și canal.

Probleme ceva mai mari vor fi la Topleț, anticipează edilul Ilie Hașcă, mai ales la canalizare. Practic, stația de epurare va fi amplasată în Băile Herculane, adică la 7 km în amonte.

Și în Caransebeș este mare deranj, s-a plâns primarul Felix Borcean. Stația de tratare a apelor uzate este terminată din 2016, dar nici acum nu este inaugurată. Tot aici sunt 9 permise de spargere expirate. Au fost realizați doar 13 km de apă și canal, dintr-un total de 70. Edilul a amenințat că va trece la sancțiuni, mai ales că zonele în care s-a lucrat nu au fost readuse la starea inițială.

La această ședință tehnică a fost prezent și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Romeo Dunca a încercat să medieze tensiunile și nemulțumirile celor implicați în proiect, dar nu prea a reușit. S-a ajuns la concluzia că trebuie monitorizate mai atent firmele de construcții implicate în acest mega-proiect.

„Proiectul de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Caraș-Severin” este împărțit în 12 contracte de lucrări în tot județul și toate trebuie încheiate până la finalul anului 2025, a spus la rândul său Tatiana Dimache, din partea comapaniei Romair Consulting.

La întâlnirea din Caransebeș au fost invitați și primarii din Băile Herculane – Cristian Miclău, respectiv din Oțelu Roșu – Luca Mălăiescu, dar aceștia au lipsit.

Cele mai citite

Related Articles