Medicii sârbi din Golubac (Serbia) în vizită la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă

Sub sloganul “Împreună pentru sănătate”, unitatea medicală din Moldova Nouă a fost, săptămâna trecută, gazda delegației de specialiști din cadrul Policlinicii Golubac (Serbia), întâlnirea având la bază protocolul de colaborare semnat între Primăria Moldova Nouă și Primăria Golubac care urmărește atât schimbul de experiență, cât și implementarea proiectelor comune pentru îmbunătățirea calității actului medical.

Avându-i alături pe: Sebastian Pătroi, managerul Spitalului Orășenesc Moldova, subprefectul Cristian Gâfu, Daniela Popescu, șefa Serviciului de Ambulanță Caraș-Severin, dr. Marius Viorel Tătaru, dar şi specialiști din cadrul unității medicale și colaboratori ai acesteia, primarul orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță, le-a prezentat oaspeților din Serbia evoluţia unităţii medicale, dar și eforturile depuse pentru îmbunătățirea calității actului medical de la Moldova Nouă.

În ultimii ani, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă a fost supus unor transformări radicale. Astfel, pentru ca pacienții să poată fi tratați corect și eficient, conducerea unității și reprezentanții administrației publice locale s-au concentrat, întâi de toate, pe consolidarea echipei de cadre medicale. Ulterior,  din surse financiare proprii și cele provenite din bugetul local al unității administrativ-teritoriale Moldova Nouă, atenția a fost îndreptată spre modernizarea unității medicale, iar, recent, cu sprijin financiar guvernamental și local, spitalul orășenesc a primit aparatură de ultimă generație, echipamente care vor fi de folos nu doar locuitorilor din Moldova Nouă, ci și celor din întreaga Clisură a Dunării.

Potrivit managerului Sebastian Pătroi, din cele 96 de echipamente medicale trecute pe lista de necesități, în valoare de 7.698.000 lei, la care se adaugă contribuția Primăriei orașului Moldova Nouă de peste 10%, unitatea medicală a intrat deja în posesia a 77 de echipamente, urmând ca, până la sfârșitul anului în curs, să ajungă și cealaltă parte a aparaturii atât de necesară.

De asemenea, în desfășurare se află un nou proiect, derulat de Fundația Comunitară Banatul Montan, în parteneriat cu Primăria orașului Moldova Nouă, care vizează dotarea cu echipamente moderne a Compartimentului de Neonatologie. Valoarea proiectului este de 200.000 lei, administraţia locală asigurând cofinanțarea în sumă de 20.800 lei.

Bucuros de evoluția spitalului din Moldova Nouă și sprijinul de care a beneficiat de-a lungul timpului, directorul medical al Policlinicii din Golubac, dr. Boban Trifunović, a ținut să le reamintească gazdelor de pe malul românesc al Dunării că întotdeauna au fost considerați prieteni, parteneri și că așteaptă cu interes momentul în care unitatea spitalicească pe care o conduce să fie gazdă pentru delegația din Moldova Nouă.

Totodată, pentru a vedea munca depusă și pentru a putea face o comparație între modul de organizare al Spitalului Orășenesc Moldova Nouă și cel al Policlinicii din Golubac, oaspeții au fost conduși de managerul Pătroi și medicii specialiști să vadă cum se prezintă lucrurile în fiecare componentă a unității spitalicești.

Întrucât întâlnitea medicilor a coincis cu sărbătoarea Sânzienelor pe rit vechi, oaspeții au fost invitați de reprezentanții Uniunii Sârbilor din România – Filiala Moldova Veche să participe la acțiunile religioase și cultural-artistice gândite în acest sens.

De același autor

Related Articles