Medicii de familie din Caraş-Severin nu şi-au primit din noiembrie banii de la CNAS pentru serviciile prestate

Medicii de familie din Caraş-Severin riscă să acumuleze datorii în noul an 2024 pentru că nu şi-au primit toţi banii de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru serviciile prestate.

Medicii de familie din Caraş-Severin au încasat cu dificultate banii pentru serviciile prestate chiar din august 2023. Sumele pentru luna octombrie s-au plătit la începutul lunii decembrie iar pentru serviciile prestate în luna decembrie, medicii de familie nu şi-au primit nici acum sumele prevăzute în contract, susţine presedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Caraş-Severin, Loredana Schmelas:

“Nu suntem plătiți pentru munca pe care o facem, impasul financiar va continua pentru că în ultimele patru luni am primit cu mare întârziere banii și nici măcar nu am primit veniturile cabinetelor pe lunile anterioare. În urmă cu câteva zile s-au făcut plăți parțiale aferente lunii octombrie și noiembrie iar plățile aferente lunii decembrie nu s-au efectuat”.

La fel de afectaţi sunt şi medicii de familie din mediul rural. Aceştia fac cu greu faţă cheltuielilor cu cabinetul, în lipsa banilor de la CNAS ne-a declarat medicul de familie Dănuţ Mişlea de la Ciclova Română:

“Nici noi nu am mai primit banii din noiembrie şi atunci am primit 40%. Ne este greu că avem cheltuieli mari cu încălzirea, curentul, birotica, telefoanele plus că avem foarte mulţi bolnavi şi atunci ei mai vor să vină medici la ţară”.

Dacă CNAS nu rezolvă această problemă activitate riscă să se blocheze pentru că fără aceşti bani medicii de familie nu îşi vor putea plăti salariile şi utilităţiile şi indirect vor fi afectaţi şi pacienţii.

Cele mai citite

Related Articles