MaxAgro toarnă asfalt pe 20 de drumuri judeţene din Caraş-Severin care au nevoie urgentă de reparaţii

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a semnat cu firma MaxAgro, un contract cadru pe patru ani, pentru întreţinerea drumurilor judeţene.

După aproximativ 6 luni, a fost desemnat câștigătorul licitației contractului cadru pentru o perioadă de patru ani, contract ce are drept scop repararea drumurilor județene. Suma necesară este mult mai mare decât cea de care dispunem momentan, dar intervențiile punctuale, acolo unde degradările sunt mari, vor îmbunătăți starea lor, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, prezent la semnarea contractului pentru reabilitarea a peste 20 de drumuri judeţene.

În acest fel, şoselele vor putea fi modernizate mult mai repede, atunci când vor exista fondurile necesare, fără să mai fie nevoie de licitaţii pentru fiecare lucrare în parte.

De azi înainte, pentru următorii 4 ani și în limita sumei de 36 milioane de lei, am scăpat de stresul şi timpul pierdut cu licitațiile pentru fiecare sector de drum județean care trebuie reparat. Rămânem cu mai mult timp și mai multă energie pentru procedurile necesare modernizărilor de drumuri pe fonduri naționale și europene. Vom repara și moderniza în același timp infrastructura rutieră județeană.

La suma disponibilă în cont la Direcţia de Drumuri Judeţene de 4,5 milioane de lei vom adăuga cei 3,44 milioane de lei veniți pe ultima rectificare bugetară. Avem economii substanțiale la salariile de la Direcția de Asistență Socială de unde vom transfera, tot pentru drumuri o parte din sumă. La fel vom proceda și cu economia de aproximativ 2,2 din cele 5 milioane de lei, alocate de către CJ pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al noului spital județean. În urma licitaţiei corecte şi a competiţiei date de cei 9 ofertanţi s-a adjudecat la 60% din valoarea inițială. Economia merge tot la drumuri în una din următoarele ședințe de CJ.

Drumurile județene care vor intra în reparații sunt:

1. DJ 572 – Vermeș – Izgar – Limită jud. Timiș

2. DJ 572 – Intravilan Berzovia

3. DJ 585 – Intravilan Doclin

4. DJ 585 – Biniș – Bocșa

5. DJ 586 – Bocșa – Ocna de Fier (mici reparații)

6. DJ 581 – Reșița – Lupac (mici reparații)

7. DJ 683 – Zăvoi – Poiana Mărului (mici reparații)

8. DJ 582 – Reșița – Prislop – Slatina Timiș (mici reparații)

9. DJ 608A – Borlova – Muntele Mic (mici reparații)

10. DJ 587 – Fârliug – Dezești

11. DJ 587 – Brebu – Zorlențu Mare

12. DJ 582A – Reșița – Târnova (asfalt)

13. DJ 571C – Oravița – Ciclova Română

14. DJ 571C – Potoc – Intersecție DJ 571

15. DJ 573 – Oravița – Brădișoru de Jos (asfalt)

16. DJ 571F – Intravilan Eftimie Murgu

17. DJ 571B – Intersecție Gârbovăț – Dalboșeț – Șopotu Nou

18. DJ 573A – Nicolinț – Rusova Nouă

19. DJ 586 – Ocna de Fier – Intersecție Dognecea

20. DJ 608C – Valea Timișului – Bolvașnița – Vârciorova

Reprezentații MaxAgro ne-au asigurat că vor finaliza aceste lucrări în limita sumei alocate până la sfârșitul anului curent. Am lăsat la aprecierea MaxAgro prioritizarea lucrărilor, tocmai în considerarea expertizei dobândite de-a lungul timpului și ținând cont de distribuția utilajelor acestora în județ. Dat fiind faptul că această societate comercială a câștigat licitația pentru întreținerea și repararea mai multor drumuri naționale din județ, experiența acesteia va determina o optimizare a costurilor intervențiilor.

În perioada următoare, și nu mai târziu de finalul acestui an, Consiliul Județean Caraș-Severin va asigura plata a 10 milioane de lei pentru aceste lucrări. În următoarele două luni urmează să stabilim sectoarele de drum care se vor reabilita cu prioritate, precum și cele care urmează a fi reparate începând cu primăvara următoare.„, a adăugat Romeo Dunca.

Romeo Dunca a mai spus că pe lângă reabilitarea celor 20 de drumuri judeţene, în acest an va fi pietruit drumul judetean de pământ, Naidăş -Petrilova, câștigat la licitație tot de către MaxAgro, iar anul viitor va fi asfaltat. De asemenea, proiectarea la DJ 571 Oravița – Moldova Nouă este în grafic și se estimează începerea procedurii de licitație pentru execuție, încă din această iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles