Măsuri ferme pentru stingerea focarului de COVID-19 la Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara

În efortul de a stinge focarul de COVID-19 existent în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara, conform metodologiei de supraveghere a fost dispusă testarea și retestarea extinsă a personalului din cadrul centrului – fiind astfel testate 160 de persoane. În urma acestei testări extinse au fost identificați încă 3 angajați infectați: un tehnician de radiologie, o infirmieră și un îngrijitor de curățenie. 

În consecință, în strânsă colaborare cu conducerea DSP Timiș, conducerea Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara a luat o serie de măsuri ferme și stricte, pentru a se asigura că acest focar va fi stins definitiv. Astfel:

  • S-a hotârât închiderea temporară – până miercuri, 05 august 2020 a secțiilor de Oncologie Medicală și de Hematologie, realizându-se reprogramarea pacienților pentru tratamentele oncologice pentru perioada imediat următoare redeschiderii celor două secții;
  • Reducerea activității în ambulatoriul de specialitate, acesta funcționând doar pentru strictul necesar;
  • Realizarea dezinfecției terminale a celor două secții, atât pentru spitalizare continuă, cât și pentru spitalizare de zi;
  • Monitorizarea continuă a stării de sănătate a personalului medical și auxiliar al întregului Centru de Oncologie OncoHelp Timișoara;
  • Re-instruirea întregului personal referitor la măsurile de prevenție a infecției cu SARS-COV-2 – atât în mediul spitalicesc, cât și în viața de zi cu zi în comunitate.

În această perioadă Laboratorul de Radioterapie și Secția de Îngrijiri Paliative din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara își vor continua activitatea, focarul existent fiind complet izolat de aceste secții. Cu toate acestea, și aici se vor respecta strict măsurile de prevenție necesare.

Conducerea Asociației OncoHelp Timișoara reprezentată de conf.univ.dr. Șerban NEGRU – Președinte și dr. Valeriu BORUGĂ – Manager, își exprimă regretul pentru situația existentă, dorește să asigure pacienții și familiile acestora că realizează tot ceea ce este posibil pentru stingerea focarului de COVID-19 existent, și solicită înțelegerea lor pentru respectarea tuturor măsurilor impuse – luate pentru siguranța lor și a personalului medical.

De același autor

Related Articles