Numărul profesorilor de serviciu de la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj se va dubla după ce un elev a fost bătut de alţi doi colegi. Decizia a fost luată pentru a putea supraveghea mai bine elevii pe timpul pauzelor.

Până acum am avut doi profesori, care trebuiau să supravegheze palierele şi curtea, iar de acum încolo vom avea câte un profesor pe fiecare nivel şi în curte. În cazul incidentului violent, regretabil, care s-a produs în unitatea noastră, săptămâna trecută, am avut doi profesori de serviciu, unul a fost în momentul incidentului la intrare, iar celălalt în curte. În plus diriginta elevilor implicaţi a vizitat clasa cu puţin timp înainte, clasa de la demisol, dar nu a putut sesiza declanşarea scandalului. Prin urmare am decis să avem patru profesori de serviciu. Profesorii de serviciu din ziua incidentului nu au fost sancţionaţi, dar vor avea de acum încolo atribuţii suplimentare în ceea ce priveşte supravegherea elevilor pe timpul pauzelor, a spus directorul Marcel Drăgan.

Amintim că elevii care au lovit un coleg au fost sancţionaţi cu nota unu la purtare, ceea ce înseamnă că practic sunt repetenţi. Elevul care a filmat scena are nota scăzută la doi, iar cei care au asistat la incident au nota scăzută cu unul două şi trei puncte.