P1030772

Marţi, 28 ianuarie 2014

Ora 06.00

După furtul celor 385.000 de lei din maşina Poştei din Arad, au apărut noi dovezi despre măsurile de siguranţă. Astfel, Oficiul Judeţean de Poştă Arad a fost amendat, anul trecut, de 2 ori.
Conform poliţiei, au fost aplicate sancţiuni deoarece nu erau respectate normele care vizează transportul banilor. Amenzile au fost date în lunile mai şi decembrie. De asemenea, în septembrie anul trecut, Planul de Transport Valori Monetare al Companiei Naţionale Poşta Română a primit aviz negativ din partea Poliţiei Arad.
Cei câteva sute arădeni din zona Chişineu-Criş şi localităţile învecinate, care urmau să primească pensiile, vor primi banii astăzi, cu o zi întârziere. Până în acest moment,  2 angajaţi ai poştei, şoferul şi însoţitorul, sunt cercetaţi penal pentru neglijenţă în serviciu.

Luni, 27 ianuarie 2014

Ora 13.00

Pe numele şoferului maşinii de poştă, dar şi al însoţitorului acestuia, s-au deschis dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Se pare că aceştia ar fi aruncat sacii cu bani în portbagajul maşinii care transporta valori, fără să îi depoziteze în seiful din autovehicul, astfel că au uşurat considerabil „munca” hoţilor.

Ora 11.00

Peste 385.000 de lei au fost furaţi în cursul acestei dimineţi, din maşina Poştei Române, la Arad. Aceasta a fost jefuită după ce şoferul autoutilitarei a încărcat sacii cu bani  şi s-a reîntors în Oficiul postal Nr 1 situat lângă Staţia CFR Arad. În momentul în care lucrătorul poştal a revenit la maşină a constatat lipsa banilor care trebuiau transportaţi la mai multe oficii poştale din judeţ. În momentul de faţă poliţia şi jandarmeria verifică autovehiculele ce părăsesc municipiul de pe Mureş, pe diverse căi de comunicaţie, pentru a depista autorii jafului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Camelia Tuduce: