Maşină de pompieri răsturnată la Caransebeş

UPDATE. Luni, 14.02.2022

Polițiștii încă mai cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul rutier, de la sfârșitul săptămânii trecute din Caransebeș, în care trei pompieri au fost răniți.
O autospecială a pompierilor s-a răsturnat, în timp ce se deplasa la un incendiu de vegetație. Mașina circula în regim prioritar pe strada Severinului din municipiu și în urma unei manevre, pentru a evita coliziunea cu două autoturisme aflate în față, a intrat în balans și s-a răsturnat.
Cazul este în cercetări și, este încă prematur să spunem cine este vinovat de producerea accidentului. A fost întocmit dosar penal și se cercetează. Cert este că niciunul dintre cei trei șoferi implicați nu a consumat alcool, spune purtătorul de cuvânt al Poliției, Alina Boeru:

Pompierii fac apel la participanții la trafic să le acorde prioritate pentru a ajunge în timp util la misiuni.
Este complicat să oprești un camion de 20 de tone care se deplasează la intervenție. Una e să conduci o mașină mică și alta e să conduci o autospecială plină cu apă, a declarat maiorul Ionel Tilca, de la ISU Semenic:

Stirea inițială

Astăzi, în jurul orei 12.20, pe Calea Severinului din municipiul Caransebeș, s-a produs un accident rutier. O autospecială aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, care se deplasa la o intervenție s-a răsturnat şi a acroşat ușor un autoturism care circula din sens opus.

În autospeciala ISU se afla un echipaj format din patru pompieri, trei dintre aceștia fiind răniți ușor. Ei au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Atât conducătorul autospecialei, cât și cel al autoturismului au fost testați cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit ISU Caraş-Severin, autospeciala se deplasa la intervenție, la un incendiu de vegetație izbucnit pe raza municipiului Caransebeş.

În vederea stabilirii condițiilor în care s-a produs accidentul, sunt efectuate cercetări de către autoritățile competente. De asemenea, la nivelul unității se vor întreprinde masuri specifice de cercetare și evaluare a situației.

De același autor

Related Articles