Masa bogată de Revelion, un prilej de bucurie şi desfătare culinară, ne poate pune în pericol sănătatea

Masa bogată de Revelion, un prilej de bucurie şi desfătare culinară, ne poate pune în pericol sănătatea. Cum ar trebui să mâncăm pentru a nu avea indigestii sau alte probleme de sănătate în această perioadă, aflăm de la dieteticianul Alina Goiţi.

Bucatele pregătite de gospodine pentru revelion trebuie să fie momente de răsfăţ şi nu de excese culinare. Alimentele sănătoase precum fructele şi legumele nu trebuie să lipsească şi hidratarea este importantă pentru a ajuta organismul sã digere mâncarea. Mâncăm puţin din toate numai să nu combinăm mai multe alimente sã ne alegem, acum mâncăm salată de boeuf peste două ore jumate mâncăm sarmale peste alte două ore jumate mâncăm peştele, alcoolul este principala problemă pentru că alcoolul este singura substanţă care se absoarbe la nivelul stomacului bineînţeles că alcoolul şi mesele bogate în grăsimi sunt dăunătoare pentru ficat, pentru fiere şi riscăm a doua zi să ajungem la urgenţe.

Cel mult cinci feluri de mâncare iar alimentele greu de digerat pot fi înlocuite cu preparate sănătoase fără prea multe calorii”.

Dieteticianu Loredana Goiţi vine cu exemple:la ouăle umplute în loc de maioneză să adăugăm iaurt grecesc, să adăugăm mai multe legume, apă plată cât cuprinde iar cei care nu respectă aceste reguli pot ajunge rapid la indigestii iar sărbătorile se pot termina pe un pat de spital.

Între mese e bine să fie 2-3 ore, timp în care să facem puţină mişcare, pentru a ne ajuta organismul, a concluzionat nutritionistul Alina Goiţi.

Cele mai citite

Related Articles