Maraton de vaccinare de Ziua Armatei Române, la Spitalul Militar din Timișoara

De Ziua Armatei României, la Timişoara va fi organizat un maraton al vaccinării împotriva COVID-19 intitulat “Împreună pentru viaţă – Împreună pentru viitor!”

Orice persoană cu vârsta de peste 12 ani se pot prezenta la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă, de astăzi, de la ora 8.00 şi până mâine, la ora 20.00, însă dacă cererea va fi mare, programul de funcţionare se va prelungi. Se va administra doza întâia, a doua sau a treia, cu ser de la Pfizer sau Johnson & Johnson.

Programul de funcționare al centrului de vaccinare va fi extins pe durata maratonului, asigurându-se vaccinarea doritorilor împotriva COVID-19 pe toată perioada de desfășurare a acestuia. Astfel, începând de luni, 25 octombrie, ora 8.00, sunt disponibile 2 fluxuri de vaccinare, 1 flux Pfizer și 1 flux Johnson & Johnson, cu posibilitatea suplimentării acestora la nevoie. La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (cu vârsta mai mare de 12 ani) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, conform instrucțiunilor CNCAV.

Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor deja existente.

Maratonul este un proiect al Ministerului Apărării Naționale ce se va desfășura în șase spitale militare din țară, care sunt și centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID-19.

Este nevoie mai mult ca oricând să manifestăm solidaritate și să alegem vaccinarea, pentru siguranța noastră și a celor dragi. Doar prin vaccinarea împotriva COVID-19 vom reuși limitarea răspândirii virusului și redarea șansei la viață celor mai vulnerabili dintre noi!

În judeţul Timiş au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, 583 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 266 în municipiul Timişoara.

De același autor

Related Articles