La scurt timp de la preluarea mandatului, Ministrul Sanatatii, dr. Ioana Mihăilă, a ales ca Timișoara să fie primul centru universitar pe care îl vizitează. Conform declaratiilor făcute vineri, vizita i-a demonstrat ca la Timisoara se poate, la Timisoara se face performanța atat din punct de vedere medical cat si al infrastructurii.

Ministrul Sănătății s-a întâlnit la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara și cu managerul Raul Pătrașcu.

Am vizitat împreună cu doamnă ministru terenul pe care urmează sa fie construit ansamblul pivotal ce va transforma unitatea într-un veritabil Spital Regional. Acesta are în componență o Unitate de Primiri Urgențe, o secție ATI modernă, o Maternitate nouă, peste 20 de săli de operație și un compartiment de Mari Arși. I-am adus la cunoștința detaliile proiectului precum și faptul că SCJUPBT a primit titlul de Spitalul Anului 2020, datorită acestui mare proiect implementat de echipa noastra, o necesitate iminenta pentru Banat si nu numai. Acest lucru nu ar fi fost posibil fara ajutorul Prof. Dr. Sandesc, al compartimentului tehnic al unitatii, al Consiliului Judetean si DSP Timis.

Sustinerea doamnei Ministru ne bucura si avem nădejdea ca va analiza solicitarile noastre în ceea ce priveste investitiile prin Programul National de Rezilienta si Redresare.

Acestea includ reabilitarea completa a corpului principal al cladirii (pana la temelie – cladire moderna, conditii si siguranta pentru pacienti si cadre medicale), un nou centru de Psihiatrie extrem de necesar, o sectie exterioara de recuperare in comuna Lovrin sau un centru de Neurochirurgie performant”, a declarat managerul Raul Pătraşcu.

Sursa foto: Raul Patrascu