[AUDIO] Mamografii gratuite, două zile pe săptămână, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa

Femeile între 50 şi 69 de ani, cu domiciliu în Caraş-Severin pot beneficia începând de miercuri, 23 martie, de mamografii gratuite. Investigaţiile vor fi realizate în incinta Staţionarului 2 din Reşiţa, în zilele de miercuri şi joi, între orele 14.00-17.00, în baza unei programări prealabile şi în limita a maximum zece mamografii pe zi.

Pentru a beneficia de o mamografie gratuită, femeile trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, să aibă domiciliul în județul Caraș-Severin, să nu fi efectuat o mamografie în ultimele 6 luni, să nu fi fost diagnosticate cu cancer de sân, să nu se fi extirpat sânii din alte motive decât cancerul de sân, să nu fie sub tratament și supraveghere oncologică.

Programări se pot face la numerele de telefon: 0745 620 965, 0748 884 476, 0748 296 606, 0748 884 475 sau la adresa de e-mail:‭ programari.mamografii.scmut@gmail.com.

Investigaţiile sunt posibile în urma semnării protocolului de colaborare între Consiliul Județean Caraș-Severin și Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, conf. dr. Malița Daniel-Claudiu, manager spital, prof. dr. Mazilu Octavian, șef secție Ghirurgie Oncologică, dr. Moldovan Mihaela, șef serviciu Anatomie Patologică, dr. Oprea Olimpia, medic primar Obstetrică-Ginecologie, coordonator medical al proiectului în Regiunea Vest și dr. Malița Alina, medic primar radiolog și coordonatorul medicilor radiologi în Regiunea Vest, privind implementarea proiectului “Fii responsabil de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa II”.

Un număr de 2500 de femei din județul Caraș-Severin, 50% din mediul rural, vor beneficia de mamografii gratuite, iar pacientele depistate cu cancer mamar sau cu suspiciune de cancer mamar vor fi tratate de către medicii unităților spitalicești partenere în proiect, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Institutul Oncologic „Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

De același autor

Related Articles