Mai puține dosare penale, dar mai multe amenzi și confiscări de lemn

Așa se poate caracteriza activitatea din acest a polițiștilor cărășeni care activează în combaterea delictelor silvice. În primele 8 luni, au fost efectuate aproape 700 de acțiuni și controale și au fost verificate peste 1500 de  vehicule de transport de material lemnos, afirmă șeful Serviciului  Ordine Publică, comisar-șef Oana Maria Colța.

„În această perioadă au fost înregistrate, în urma sesizării din oficiu sau a plângerilor primite, 276 de dosare penale având ca obiect infracțiuni din domeniul silvic, în scădere față de aceeași perioadă a anului anterior, în care au fost înregistrate 363 de dosare penale. În total, în 2023, au fost aplicate 271 de sancțiuni contravenționale la regimul silvic, cu o valoare de 34.650.000 lei, în creștere cu peste 43% față de anul trecut. În ceea ce privește cantitatea de masă lemnoasă confiscată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 1.807 de metri cubi de material lemnos, estimat la peste 562.000 lei, cu peste 30% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut”.

Acțiunile și controalele au fost realizate împreună cu angajații Gărzii Forestiere Timișoara, Direcției Silvice Caraș-Severin, ai Gărzii de Mediu, Gărzii Financiare şi ai Jandarmeriei.

Politiștii continuă acțiunile de prevenire și combatere a faptelor ilegale în domeniul silvic și în perioada următoare.

De același autor

Related Articles