Mai multe persoane fără adăpost au fost reintegrate în comunitate de la începutul anului după ce au fost găzduite la centrul de la  Caransebeș

Din cele peste 100 de persoane câte s-au perindat de la începutul anului în Centrul Rezidenţial pentru Persoane fără Adăpost Caransebeș, 41 au fost reintegrate în comunitate.

Multe dintre aceste persoane au solicitat singure sistarea serviciilor revenind la locurile de domiciliu. Câteva dintre ele și-au găsit un loc de muncă sau au ajuns în centrele pentru persoane vârstnice sau pentru cele cu dizabilități.

Au fost persoane din județ și care au șansa a fost să aibă totuși o familie.  Din păcate mulți din membrii familiei erau plecați dincolo și nu erau la curent cu ceea ce se întâmplă cu rudele lor. S-a rupt practic legătura de când ceilalți lucrau peste granițele țării. De asemenea cu cei din România și astfel au ajuns în situația de a avea nevoie de serviciile noastre. În urma colaborării cu instituțiile din județ cu atribuții pe evidența populației sau pe ordine publică am reușit să identificăm membrii familiei și să luăm legătura cu ei. Sunt mulți factori  răspunzători din comunitățile de care aparțineau, de la direcții de asistență socială ale primăriilor, ne-au sprijinit ca să putem să obținem acest rezultat. Așa au venit persoanele respective și și-au luat rudele acasă. Chiar am avut două cazuri în care au plecat cu ei dincolo”, a spus directorul instituției, Ștefan Cocoroiu.

În prezent în centrul de la Caransebeș sunt găzduite 30 de persoane.

De același autor

Related Articles