Mai multe farmacii din Caransebeş şi Oţelu-Roşu fac demersuri pentru vaccinarea antigripală

În judeţul Caraş-Severin oamenii se vor putea vaccina antigripal şi în farmacii. Două unităţi din Reşiţa vor fi în scurt timp autorizate iar alte farmacii din Caransebeş şi Oţelu-Roşu fac demersuri în acest sens. Colegiul Farmaciştilor îşi doreşte ca şi locuitorii din mediul rural să se poată vaccina în farmaciile din comunitate, ne-a transmis preşedintele acestui for, Pavel Roşca:

În Caransebeş și Oțelul-Roșu un lanț local de farmacii și-a exprimat dorința în viitorul apropiat. Mi s-a cerut să fac demersuri pentru pregătirea farmaciștilor, să ne strângem un anumit număr de farmaciști pentru a face această specializare pentru vaccinare.

Să zicem că vom ajunge anul acesta la zece la sută și ne vom pregăti pentru sezonul următor undeva la treizeci-patruzeci la sută cam ăsta este target-ul nostru estimat la nivel național așa se va întâmpla și la noi în județ cam treizeci patruzeci la sută dintre farmacii vor accesa acest serviciu.

De ce? Pentru că nu pot toate, asta este clar nici nu își doresc și nici nu pot face acest serviciu pentru că nu au condițiile necesare și mai trebuie văzută și adresabilitatea”.

Cărăşenii nu se îngrămădesc să-şi ridice vaccinul antigripal din farmacii. Deşi toate unităţile farmaceutice din judeţ au toate cele 3 seruri care pot fi compensate, până în acest moment există puţine solicitări.

Vă reamintim că cei care doresc să se vaccineze antigripal îşi vor lua singuri vaccinul de la farmacie pe baza unei prescripţii electronice eliberate de medicul de familie.

Cele mai citite

Related Articles