Lugoj: Serviciu de curăţenie în subordinea Primăriei

48

Municipalitatea lugojeană şi-a propus să înființeze un serviciu propriu pentru măturarea străzilor și întreținerea curățeniei. Acest serviciu ar urma să ia locul actualei societății Salprest aflată în insolvență, care aparține tot municipalității, având ca unic acționar Consiliul Local Lugoj.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă municipiul Lugoj este legată de asigurarea curățeniei în oraș, după ce Salprest nu a mai avut venituri pentru a desfășura activitatea de măturat stradal și curățenie în oraș și a intrat în insolvență.

Tot ce ține de gunoiul din oraș, de măturat, de făcut curăţenie de pe străzi, va fi un serviciu al Primăriei. Vor avea toți salariile asigurate și un șef care stă cu ei pe stradă, care să verifice cum își fac treaba. Că acum degeaba, noi plătim un miliard pe lună și Salprestul mătură doar un pic pe centru și gata”, a declarat primarul Francisc Boldea.

În momentul de față, după mai multe valuri de concedieri, Salprest nu mai are numărul necesar de angajați pentru a mai putea să mențină curățenia în oraș. Societatea de află în insolvență și are imobilele scoase la licitație, fiind foarte aproape de faliment.