Lovitură grea dată traficanţilor de ţigări

captura tigari - politia romana (2)

În ultima jumătate de an, ţigările de contrabandă aduse din Ucraina primează pe piaţa neagră din Banat. Astăzi, Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu poliţiştii de frontieră şi jandarmii din Timiş au efectuat, 42 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad, Timiş, Suceava, Hunedoara şi Maramureş, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări. Anchetatorii au informaţii conform cărora, membrii grupării au achiziţionat şi ulterior comercializat peste 150 de baxuri de ţigări, în valoare de aproximativ 250.000 euro.
„Din probele administrate în cauză a rezultat că ţigările provenite din contrabandă erau achiziţionate în special de pe raza judeţului Suceava, fiind transportate cu regularitate de 3-4 ori pe săptămână, în autovehicule prevăzute cu spaţii special amenajate, ulterior fiind depozitate la diferite adrese în vederea comercializării. Astfel, s-a reţinut că în această perioadă, membrii grupării infracţionale au efectuat peste 24 de de transporturi, reuşind să achiziţioneze şi ulterior să comercializeze peste 150 baxuri ţigarete provenite din contrabandă, în valoare de aproximativ 250.000 euro”, a declarat Laura Milea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.
La sediul DIICOT din Timişoara vor fi aduse pentru audieri 26 de persoane.
Suportul de specialitate al percheziţiilor de astăzi a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul Operaţiuni Speciale Timişoara, a mai spus Laura Milea.
În comunicatul DIICOT se menţionează că suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursa foto: Politia Romana
(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles