Comisia de Recepție care a verificat Lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj –Deva a recomandat deschiderea circulației începând de luni, 23 decembrie, dar cu restricție pentru camioane și viteză limitată la 80 de km/h și chiar 60 de km/h în zona podurilor.

Este vorba despre lotul dintre localitățile Ilia și Holdea în judeţul Hunedoara al cărui contract cu un antreprenor din Spania a fost reziliat în această vară la un stadiu fizic de execuție de 97 %.

Pe lângă problemele tehnice la carosabil și la poduri, un alt motiv pentru care Compania de Drumuri nu a grăbit deschiderea circulației a fost riscul de a pierde o parte a finanțării nerambursabile având în vedere că lucrările s-au decontat pe fonduri europene însă recepția autostrăzii nu se face la parametrii contractuali, spun surse apropiate situației.
 
Detalii Tehnice și Financiare:

Lotul de Autostradă dintre Ilia și Holdea are 21 km, iar contractul a fost semnat în 2013 pentru 580 de milioane de lei.

Până acum, Uniunea Europeană a decontat 500 de milioane de lei iar până la remedierea defecțiunilor riscăm să nu mai primim decontare pentru lucrări. Însă, Compania de Drumuri a executat din conturile constructorului din Spania aprox. 90 de milioane de lei cu tot cu penalizări din care va plăti costurile pentru remedierea deficiențelor constatate.

Sursa: RRA