Locuitorii din Moldova Nouă îşi vor putea testa gratuit glicemia sâmbătă, 11 noiembrie

O noua campanie de informare şi constientizare a populaţiei pentru prevenirea diabetului se va desfăşura sâmbătă, 11 noiembrie la Moldova Nouă. Această acţiune se adresează atât adulţilor, cât şi copiilor şi va avea loc între orele 9.00-12.00 la Centrul de Informare Turistică.

Medicul diabetolog Mihaela Dalea îi invită pe cei interesaţi să vină, într-un număr cât mai mare ca să-şi testeze gratuit glicemia şi să-şi măsoare tensiunea arterială. Aceştia vor primi materiale educative dar şi aparate pentru testarea glicemiei.

“Sâmbătă în data de 11 noiembrie de la ora 9.00 vă așteptăm în Moldova nouă la centrul de informare turistică unde bineînțeles facem testările de glicemie, tensiuni arteriale, oferim materiale educative pentru pacienți și chiar şi aparate de glicemie gratuite până la ora 12.00 vă așteptăm acolo și adulți și copii mai ales că este și o zonă defavorizată și nu au medic diabetolog.

În fiecare an de Ziua Mondială a Diabetului noi mergem într-un oraș din Caraș-Severin pentru că în restul anului mergem pe satele și comunele din Caraș-Severin, anul acesta am ales Moldova Nouă pentru că noi dorim să facem prevenție, deci nu doar pacienții cu diabet îi așteptăm şi pe cei care nu știu că au ca să-i testăm”.

Această acţiune face parte din campania de prevenire a diabetului în Caraş-Severin şi este susţinută de Asociaţia Diabeticilor din Reşiţa şi Clubul Lions Kindness.

De același autor

Related Articles