Aproximativ 15.000 de persoane din Bocşa sunt aşteptate mâine la urne. În cursă pentru funcţia de primar s-au înscris 5 candidaţi.

Pentru alegerile locale parţiale au fost organizate 12 secţii, care vor funcţiona în aceleaşi spaţii ca şi la scrutinul trecut.

După cum declară prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, pregătirile sunt în grafic. Distribuirea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale va avea loc astăzi către circumscripţia electorală Bocşa şi mai apoi către cele 12 secţii de votare.

În contextul pandemiei de COVID-19, în secţiile de votare au fost asigurate materialele sanitare necesare pentru prevenirea transmiterii virusului.

Pentru buna desfăşurare a alegerilor locale parţiale de la Bocşa, cele 12 secții de votare vor fi păzite de către jandarmi și polițiști.

Alți 12 polițiști, jandarmi și polițiști locali vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, în ziua votării. Pentru intervenția efectivă la eventuale incidente sau evenimente în legătură cu procesul electoral, vor acționa 32 de polițiști din cadrul structurii inspectoratului și Poliției orașului Bocșa.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, sunt asigurate rezerve de polițiști, jandarmi și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 41 de polițiști și jandarmi vor fi constituiți în rezerve de intervenție, pregătite să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, pe linia apărării împotriva incendiilor.