Lista ţărilor din zona galbenă a fost actualizată. Cine stă în carantină?

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 22.04.2021, Hotărârea numărul 23 prin care a fost actualizată lista statelor și zonelor considerate de risc epidemiologic ridicat, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Iată care sunt acestea:

Reamintim că de la măsura de carantinare pentru persoanele care sosesc din aceste state sunt prevăzute mai multe excepții.

Astfel, nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:

– au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză, și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România ;

– au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex : test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară ;

– rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

CNSU a mai aprobat astăzi acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, constând în produse necesare combaterii pandemiei. Este vorba despre 50.000 de combinezoane de protecţie, 500.000 de măşti chirurgicale, 25.000 de măşti FFP2, 25.000 de măşti FFP3 şi 10.000 de vizier.

De același autor

Related Articles