Liceul Teoretic „Iulia Haşdeu” din Lugoj va intra în reabilitare

Clădirea principală a Liceului Teoretic „Iulia Haşdeu” din Lugoj, va fi renovată integral, în scopul eficientizării energetice, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile.

Pentru Liceul Teoretic „Iulia Haşdeu”, a fost deja aprobată și renovarea corpului care conține sala de sport. Valoarea finanțării pentru clădirea liceului este de 7.137.988 de lei.

Este practic prima renovare a acestei clădiri după momentul în care a fost construită, undeva în prima parte a anilor 1.970. până acum, el a fost doar zugrăvit sau, s-au mai schimbat ceva țigle pe acoperiș, s-a mai umblat la centrala termică.

Suntem în momentul în care el va beneficia de o renovare integrală, de
o minimă consolidare, de instalare a unui ascensor pentru persoanele cu dizabilități, de modificarea integrală a sistemului de încălzire, de un sistem de ventilație care asigură aer proaspăt, permanent copiilor, în sălile de curs, de panouri fotovoltaice,”
a declarat managerul de proiect, Claudiu Buciu.

Ministerul Dezvoltării a alocat Lugojului aproximativ 34 de milioane de lei pentru reabilitarea energetică a mai multor şcoli şi licee din municipiu.

Cele mai citite

Related Articles