[AUDIO UPDATE] Let’s do it, Reşiţa!

lets-do-it-romania

Ora 15.30

Anul acesta la nivelul județului Caraș Severin au participat la acțiunea de curățenie națională 2420 de voluntari, din 25 zone, respectiv 70 de locații. Acțiunea s-a desfășurat în zonele de agrement din jurul Reșiței, Caransebeșului, Otelu Roșu, Rusca Montană, Băile Herculane,Anina, Bocșa,Oravița, Clisura Dunării, Muntele Mic precum și în alte areale protejate. S-au colectat 2911 saci de deșeuri, din care 2029 deșeuri reciclabile, pet-uri, hârtie, sticlă, metal, și 882 saci cu deșeuri menajere. La finalul acțiunii de curățenie, deșeurile au fost ridicate și transportate în vederea depozitării de către operatorii locali de salubritate.
Agenția pentru Protecția Mediului Caraș Severin, Garda de Mediu – Comisariatul Județean Caraș-Severin și Direcția Silvică Caraș Severin, au fost instituțiile care au implementat acțiunile proiectului și anul acesta la nivelul județului.
Pentru buna desfășurare a acțiunii din 2013, s-au implicat autoritățiile locale, ONG-uri, Inspectoratul Școlar Caraș-Severin, Inspecotratul de Jandarmi Județean și alte instituții județene.

Ora 12.30

Campania naţională de curăţenie într-o singură zi se desfăşoară şi la Reşiţa sub genericul „Let’s do it, Romania!”. Acţiunea este susţinută de Inspectoratul de Jandarmi judeţean Caraş-Severin, la iniţiativa Agenţiei Pentru Protecţia Mediului. În această dimineaţă, în Valea Domanului, lucrători ai jandarmeriei, împreună cu voluntarii de la Ocolul Silvic şi de la Crucea Roşie au fost prezenţi pentru a aduna gunoaiele, contribuind în acest fel la înfrumuseţarea municipiului Reşiţa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, Marius Săndulescu:

Directorul Crucii Roşii, Caraş-Severin, Alin Cica:

Tehnician al Ocolului Silvic Reşiţa, Gheorghe Bodârlău:

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Cu participarea voluntarilor de la diferite licee, de la Garda de Mediu şi de voluntarii asistaţi social ai Primăriei Reşiţa, campania a fost una de amploare în întreg judeţul Caraş-Severin. Intenţia a fost aceea de a sensibiliza cetăţenii pentru a igieniza judeţul, astfel încât să devină o zonă curată, cât mai verde, de pe urma căreia să beneficieze toţi locuitorii.

Voluntarii adunaţi în zona străzii Driglovăţul Nou:

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

1 COMENTARIU

  1. Ar fi bine sa insistati pentru strangerea gunoaielor de pe malul Dunarii si sa le aplicati si niste amenzi celor care sunt parcati cu rulote si corturi pentru ca lasa in acele locuri gramezi de gunoaie(doze de bere,pet-uri,etc)de cand se deschide sezonul de pescuit si pana in noiembrie.Propun AJVPS si APM Caras-Severin sa intervina si sa gaseasca metode de verificare si sanctionare a celor care nu respecta mediul si natura.Parerea mea ar fi sa se aplice taxa pentru rulote si corturi in functie de cat timp stau pe acea suprafata de teren si sa verificati d-lor ca altfel totul e in zadar.Nu exclud sanctiuni pentru unii pescari ”grabiti”.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles