Lemn de foc şi lemn de lucru, la dispoziţia cărăşenilor, în prag de sezon rece

Potrivit Ordonanței de urgență nr. 134/ 2022 a Guvernului României, prețul pentru sortimentele lemn de foc, resturi de lemn, tocătură de lemn și rumeguș nu poate să depășească 400 lei/ mc cu TVA inclus, această prevedere fiind valabilă până în 31 martie 2023.

Direcția Silvică a judeţului Caraș-Severin pune pe piață unul dintre aceste patru produse la care prețul a fost plafonat la maximum 400 de lei/ mc, mai precis lemn de foc, prețul de vânzare în condiția de livrare din depozit fiind de maximum 320 de lei inclusiv TVA, acest preț fiind practicat și nemodificat încă din luna aprilie a acestui an.

Pe lângă sortimentul lemn de foc, Direcția Silvică pune pe piață și un alt sortiment din catalogul produselor de lemn fasonat ale Romsilva și care nu face obiectul acestei ordonanțe de urgență, mai precis lemnul pentru construcții rurale, un sortiment de lemn de lucru (cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cm) pe care populația îl utilizează în cele mai multe situații parte pentru încălzirea locuințelor.

Prețurile pentru acest sortiment diferă în funcție de specie și dăm ca exemplu fagul, specie de interes general în județul nostru, care are prețul de vânzare de 400 lei/ mc inclusiv TVA, care este de 19% în comparație cu cel al lemnului de foc, de 5%.

Prețurile de vânzare sunt publice și se pot afla consultând pagina de web a RNP Romsilva, mai precis www.rosilva.ro.

În acest moment numărul cererilor depuse de către populație la ocoalele silvice din judeţ în vederea achiziționării de lemn pentru încălzire este destul mare, având situații cu perioade de așteptare chiar și de câteva săptămâni. Pe această cale asigurăm populația că facem toate eforturile să creștem volumul de lemn exploatat astfel încât să acoperim întreg volumul solicitat„, a subliniat purtătorul de cuvânt al Direcţiei silvice Caraş-Severin, Dan Câmpan.

De același autor

Related Articles