Lacăt pe societatea de salubrizare a Lugojului. Primăria a înființat un serviciu nou

După aproape 20 de ani de funcționare, societatea Salprest, cea care s-a ocupat de curățenie pe domeniul public al Lugojului, își închide de astăzi definitiv porțile.

Activitatea de curățenie pe străzile și în parcurile din municipiu va continua, prin crearea unui serviciu de salubritate, cu personalitate juridică în cadrul Primăriei Lugoj și în subordinea Consiliului Local Lugoj. Personalul operativ (muncitori-măturători, șoferi, mecanici și lăcătuși) al fostei societăți Salprest a fost preluat la noul serviciu al primăriei. Sunt 20 de oameni dintre cei care au lucrat la Salprest, care vor fi la noul serviciul de salubritate. Printre achiziţiile necesare sunt o volă, o mașină de spălat toaletele, o mașină de transportat, un tractor pentru adunat gunoaiele.

În următoarea perioadă, la solicitarea unor consilieri locali va avea loc o întâlnire între șeful executivului local și aceștia pentru a căuta o soluție de recuperare a clădirilor scoase la licitație, în care până în 17 ianuarie a funcționat Salprest.  Clădirile din strada Plopilor, unde a fost sediul și atelierele sunt scoase la licitație la prețul de 100.000 de euro, iar o parte dintre angajați au rămas fără locuri de muncă.

De același autor

Related Articles