La Spitalul Municipal din Caransebeş a început astăzi etapa a doua de vaccinare împotriva SARS CoV 2. Acţiunea de imunizare a celor 120 de persoane, majoritatea cu vârsta peste 65 de ani s-a desfăşurat fără probleme şi fără reacţii adverse.

O nouă tranşă de vaccin a ajuns astăzi la unitatea suport COVID, este vorba despre 564 de vaccinuri, pentru a continua imunizarea cetăţenilor până la finalul acestei săptămâni, ne-a declarat managerul interimar al Spitalului municipal din Caransebeş, Daniela Drăgoi.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID 19 a debutat astăzi cu câteva probleme la Spitalul Orăşenesc din Oraviţa. Pentru că centrul de imunizare de la Liceul Agricol încă nu funcţionează cetăţenii au luat cu asalt spitalul de frică să nu rămână nevaccinaţi. Din cauza numărului mare de solicitări, conducerea unităţii medicale a fost nevoită să amenajeze în incinta spitalului încă un punct de vaccinare pentru ca oamenii să nu fie nevoiţi să aştepte în frig.

În final problema a fost rezolvată, ne-a declarat directorul medical Nicolae Rambu.

Şi Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă a vaccinat astăzi persoanele înscrise în etapa a doua. Cei care s-au prezentat astăzi pentru a se imuniza, majoritatea au avut vârsta peste 65 de ani. Cum s-a desfăşurat prima zi din această etapă şi câte doze a primit spitalul aflăm de la purtătorul de cuvânt Claudia Andraş.

Pentru etapa a doua de vaccinare în Caraş-Severin, acolo unde intră persoanele cu vârste de peste 65 de ani, bolnavii cronici, angajaţii instituţiilor cheie de apărare, ordine publică, din învăţămânţ transporturi şi energie, sunt disponibile trei centre de vaccinare. Ele sunt organizate la spitalele din Caransebeş, Oraviţa şi Moldova Nouă. De la DSP Caraş-Severin au plecat spre aceste centre astăzi 1.434 de vaccinuri anti COVID, care vor fi împărţite conform solicitărilor centrelor de vaccinare.

În judeţ vor funcţiona până la finalul lunii 16 centre de vaccinare, la Reşiţa, Ezeriş, Caransebeş, Slatina Timiş, Oraviţa, Bocşa, Băile Herculane, Bozovici, Moldova Nouă şi Oţelu Roşu.