La Reşiţa nu se stinge lumina

Primăriile din Arad si Timişoara au luat deja primele măsuri pentru diminuarea costurilor la facturile de energie electrică. La Arad de exemplu, iluminatul public porneşte cu o oră mai târziu şi se opreşte cu o oră mai devreme.

La Reşiţa, primarul, Ioan Popa, susţine că astfel de măsuri nu vor fi luate.

Nu comentez ideile colegilor mei din alte primării, este problema dânşilor. Noi vom proceda în felul următor: avem un proiect câştigat, de 4,5 milioane de euro, pentru modernizarea iluminatului public din Reşiţa, proiect care a fost deja adjudecat şi se lucrează la implementarea lui. Schimbăm peste 3,200 de corpuri de iluminat de pe vapori-sodiu pe led, lucru care va reduce factura cu cel puţin 35-40%pe luna. Mai avem şi un proiect de un milion de lei caştigat pentru extensia de iluminat public pe anumite străzi şi parcuri în care nu a existat iluminat public până acum,” ne-a declarat primarul Reşiţei, Ioan Popa.

În această perioadă primăria pregăteşte documentaţia pentru un proiect de milioane de euro.

Ioan Popa: „primăria Reşiţa pregăteşte acum un proiect mare, un proiect pe 30 de hectare de teren în zona cartierului Câlnic. Vom face un parc fotovoltaic care va genera undeva la 25Mgw/H, necesarul Reşiţei pentru iluminatul public, grădiniţe, creşe, şcoli, licee şi viitorul necesar pentru tramvai va fi undeva la 15Mgw, ceea ce ne dă încă o rezervă de aproximativ 10Mgw, pe care Primăria Reşiţa poate să o injecteze în sistem şi să câştige nişte bani”

Valoarea proiectului va ajunge la aproximativ 15 milioane de euro, ne-a mai declarat primarul Reşiţei, Ioan Popa.

De același autor

Related Articles