La PTF Nădlac, pe jos sau cu autoturismul, românii aşteaptă ore în şir să intre în ţară

Este în continuare aglomeraţie mare la punctele de trecere a frontierei Nădlac din cauza anchetelor epidemiologice. Autoturismele trebuie să aştepte şi opt ore pentru a intra pe teritoriul României. De asemenea, cei care intră pe jos în ţară au foarte mult de aşteptat şi au probleme şi cu transportul.

Sute de persoane aşteaptă la această oră să intre pe jos prin Punctul de Control şi Trecere a Frontierei Nădlac 1. Oamenii ce trec acum pe jos, după ce au predat declaraţia autorităţilor, au aşteptat la rând de aseară, de la orele 22:00, într-un rând consistent, ce depăşeşte copertina punctului vamal, astfel încât unii dintre ei au aşteptat practic în ploaie. Acestora nu le mai este asigurat transportul de către autorităţi. Cu copii mici sau cu bagaje voluminoase, parcurg pe jos mai mulţi kilometri, pentru că nu toţi îşi permit să plătească, pentru un transport la Oradea, 40 de euro de persoană, sau, la Timişoara, 20 de euro de persoană.

În această zonă şi-au făcut apariţia transportatori, mai mult sau mai puţin legali, care lasă impresia, în mod fals, că totul este cu acordul autorităţilor. Şoferii aflaţi la rând, de o parte şi de alta a Punctului de Frontieră Nădlac 1, claxonează nerăbdător pentru a sensibiliza autorităţile. A fost necesară chiar prezenţa ambulanţei pentru o persoană căreia i s-a făcut rău la rând de atâta aşteptare.

Situaţia nu este foarte bună nici în Nădlac 2, pe autostradă. Dacă la ieşire se aşteaptă circa 30 de minute, la intrare, aproape trei ore.

De același autor

Related Articles