Aproximativ 4.000 de elevi din Caraş-Severin, fără posibilități materiale vor primi luna aceasta tabletele promise de Ministerul Educaţiei ca să poată participa la activitățile didactice online.

Alte 2.000 de dispozitive vor mai ajunge până la sfârşitul lunii în judeţ, fiind achiziţionate direct de către Inspectoratul Şcolar. Acestea vor fi livrate în primă fază eleviilor care provin din familii dezavantajate, familii monoparentale cu mai mulţi copii, dar şi beneficiarilor înscrişi în programul EURO 200.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Carina Pristavu: Urmează ca în cursul acestei luni să primim de la minister un număr de peste 3.900 de tablete pentru elevii din județul Caraș-Severin. Tot în această lună, până la finele lui noiembrie sperăm noi ca prin achiziții pe care le derulăm la nivelul Inspectoratului Școlar să mai cumpărăm până la 2.000 de dispozitive pentru elevii care nu au niciun fel de echipament, nu dispun nici de echipamente și nici de conectivitate. Acestea vor fi livrate elevilor pe baza unor criterii în sensul în care vor beneficia cei care provin din familii dezavantajate, familii monoparentale cu mai mulți copii, familii care se încadrează la sumele alocate prin EURO 200. Aceştia vor fi primii beneficiari.

Amintim că potrivit centralizării din luna iunie,  în Caraş-Severin este nevoie de aproximativ 14.000 de tablete.