La Copăcele, primarul face diferenţa. Are proiecte măreţe pentru satele aparținătoare

Primăria comunei Copăcele din Caraş-Severin are în vedere o serie de proiecte pentru satele aparţinătoare în care nu au mai fost făcute investiţii de ani de zile.

Apă, canalizare, internet, locuri de joacă, dispensar uman şi mai ales asfalt pe toate străzile şi drumurile dintre localităţile de pe raza UAT-ului sunt doar o parte din proiecte, a declarat pentru Radio Reşiţa primarul Ion Ihnatişin:

Avem un proiect în DC 9 pentru satul Zorile, drumul între Copăcele şi satul Zorile și toate străzile din Zorile, sunt aproape 8 kilometri cu asfalt și drumul între Zorile și Copăcele pe alţi 3 kilometri. Avem proiectul depus la București pe Anghel Saligny, avem toate autorizațiile depuse, toate clarificările ce ni s-au cerut, așteptăm acum să mergem să semnăm contractele de finanțare, un proiect în jur de 2 milioane de euro.

Din moment ce vin banii demarăm licitația și sper ca în vară să începem lucrările. Am terminat cu alimentarea cu apă la Zorile, în decembrie am făcut branșamentele cu extindere cu tot că nu a fost apă în tot satul. La Ohaba Mâtnic avem apă, canal, s-a băgat și internetul şi am făcut un loc de joacă în toamnă pentru copiii de la școală.

Anul acesta Uniunea Ucrainenilor din România, printr-o hotărâre de consiliu, vor să ne facă un miniteren de fotbal în Copăcele lângă sala de sport.

Continuăm cu proiectele în Ruginosu, aici avem foarte multe de făcut că nu s-a mai lucrat de ani de zile. Sunt singurul primar care am demarat proiecte. Se va deschide şi o sesiune pentru finanțare, dar e termenul foarte scurt de 3 luni de zile și cuprindem canalizare, apă, cămin, facem tot. Deja s-au făcut măsurători, ridicările topo, studiile geo, le dăm la proiectant și în termen de o lună trebuie să ne facă neapărat că începe finanțarea şi să avem proiectele gata pregătite.

Mai facem şi un dispensar uman la Zorile tot în proiectul ăsta că este vorba că primesc comunele vreo 12 milioane de lei şi-atunci în proiectul ăsta vrem să implementăm toate astea“.

Ion Ihnatişin a mai subliniat că, se bucură de colaborarea unei echipe tinere alături de care toate proiectele propuse şi depuse vor fi implementate în cel mai scurt timp.

Avem chiar şi un proiect pentru panouri fotovoltaice pentru primărie şi iluminatul din şcoli şi alte clădiri utilitare din comună, a mai precizat primarul de Copăcele.       

Cele mai citite

Related Articles