Teama locuitorilor din zona fostei autogări din municipiul Caransebeş, că gospodăriile le-ar putea fi măturate de ape, a dispărut, după ce ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneş, prezent într-o vizită de lucru în Caraş-Severin, a inspectat lucrările de apărare la unul din malurile râului Sebeș, afectate de viitura de la începutul lunii mai.

Ioan Deneş, pentru Radio Reşiţa:

… cel mai elocvent exemplu de cum apar puncte critice pe cursurile de apă din România. Iniţial, înainte de 30 aprilie 2019 exista aici o lucrare veche de 27 de ani, care făcea faţă debitelor de căderi de precipitaţii din amonte, în momentul în care a venit viitura această investiţie a cedat şi-atunci a apărut un nou punct critic. Am făcut o intervenţie urgentă prin posibilitatea pe care o au SGA-urile la nivel judeţean de a interveni în regim de urgenţă prin acel plan tehnic, să vedem cum se stabilizează acest mal, şi dacă vom observa că în continuare trebuie să facem intervenţii de natura investiţiilor atunci îl vom prelua în portofoliul de puncte critice care urmează să fie finanţate şi vom aloca sume în momentul în care vom face acea reprioritizare a acestor puncte critice ca să putem să rezolvăm această situaţie, acuma facem intervenţia care vă pune în siguranţă pentru moment gospodăriile, dar aici lucrarea încă nu e terminată„.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a mai spus că pe raza judeţului au fost identificate în total 8 puncte critice, lucrări ce vor fi executate anul acesta, intervenţii care odată rezolvate vor reduce la zero riscurile de inundaţii din Caraş-Severin.