L-au înghițit apele și scafandrii nu reușesc să-l găsească

Misiunile de căutare a persoanei posibil înecate în lacul de la Poiana Ruscă, demarate din data de 19.07.2016, continuă. La locul evenimentului, acţionează şi astăzi forţe şi mijloace tehnice din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş şi o echipă de scafandri voluntari din cadrul Formaţiunii de Intervenţie Rapidă pe Bază de Voluntariat „Salvo” Timişoara. Scafandrii din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă Arad şi Mehedinţi s-au retras, având în vedere efortul deosebit depus pe parcursul celor două zile de scufundări şi căutări. Misiunea de căutare-recuperare a persoanei posibil înecate este dificilă, având în vedere temperatura destul de scăzută a apei din lac şi adâncimea acesteia, de aproximativ 25 m, în locul unde s-a răsturnat barca. Scafandrii au efectuat mai multe scufundări şi au găsit barca în care se aflau cele patru persoane.
Pompierii militari vor folosi în misiunea de căutare un sonar dislocat de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş pentru a scana fundul lacului în perimetrul stabilit.
Reamintim, un important om de afaceri din Caransebeș a fost dat dispărut după ce s-a răsturnat cu barca la barajul Rusca Teregova. Se afla la pescuit cu încă 3 prieteni, însă el nu a mai ajuns la mal. Două persoane au înotat până la mal, iar una a fost salvată de nişte pescari din zonă cu ajutorul unei bărci cu vâsle. Persoana recuperată din apă de către pescari a primit primul ajutor la faţa locului şi a fost transportată la Spitalul din Caransebeş în stare de conştienţă, iar celelalte două persoane au refuzat preluarea de către Serviciul de Ambulanţă Județean Caraș-Severin.

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles