KIDS FEST – bucuria copiilor din Băile Herculane de ziua lor, în Parcul Central!

Parcul Central al stațiunii Băile Herculane a devenit astăzi, într-o zi specială pentru cei mici – 1 Iunie – un adevărat Parc al Copilăriei, prin numărul mare al copiilor care au venit în Centrul Istoric pentru a participa la manifestările desfășurate sub genericul KIDS FEST!

Însoțiți de părinți, bunici, frați sau rude, cei mai mici locuitori ai stațiunii de pe Valea Cernei s-au bucurat de vremea foarte frumoasă și de programul oferit de organizatori, care i-a încântat pe copii, care abia așteptau să participe la activitățile care au avut loc în zona Parcului Central. La eveniment au fost prezenți și copiii mai mari de la Poliția Băile Herculane și Jandarmeria din orașul de pe Cerna, care au închis strada între Hotelul Cerna și Podul de piatră, pentru ca cei mici să se poată bucura în liniște și să ocupe toată zona Parcului!

De un foarte mare succes s-au bucurat concursurile desfășurate astăzi și la care copiii au participat cu mult entuziasm! Primii s-au întrecut maratoniștii, pe traseul Hotel Cerna – Podul de piatră, apoi desenatorii pe asfalt și-au demonstrat calitățile artistice pe asfaltul din fața Parcului Central, bicicliștii nu s-au lăsat nici ei mai prejos, iar roller-ii au încheiat prima parte a activităților din cadrul KIDS FEST 2018! Primii trei clasați au fost premiați cu diplome și medalii, iar toți concurenții au primit câte o diplomă de participare, însă câștigători au fost toți copiii care s-au bucurat de aceste clipe de mișcare în aer liber! Un moment mult gustat de cei prezenți în Parcul Central a fost eliberarea unui nunăr de 13 porumbei albi de către un columbofil din Băile Herculane, iar porumbeii, după ce s-au învârtit de câteva ori deasupra Parcului Central și-au luat zborul spre casă!

Am venit să mă distrez la concursurile organizate aici! M-am înscris la maraton și la rolle… a fost cam greu la maraton, pentru că distanța era de aproape un kilometru și nu am alergat niciodată atât de mult!

Am venit să ne distrăm la concursuri cu colegii, cu prietenii și este foarte bine până acum! Am fost la maraton și a fost destul de mult, dar tot am ajuns! Important e să ne distrăm, de aceea am venit aici!

Am venit pentru activitățile de Ziua Copilului, care sunt foarte drăguțe, în special la maraton! Atmosfera e bună și e normal să fie mulți copii, pentru că e 1 Iunie!

Spre seară activitățile din cadrul KIDS FEST se vor muta Sala de spectacole a Hotelului Dacia, unde copiii de muzică și dans, baloane, pictură pe față și vor avea ocazia să vizioneze o piesă de teatru prezentată – de la orele 17.00 și 19.00 – de o trupă de actori din Drobeta Turnu Severin! Copiii din Băile Herculane au parte de o zi plină în manifestări care le sunt dedicate în mod special, dar le rămâne timp să se bucure și împreună cu familia și prietenii!

Ziua de astăzi o petrec împreună cu colegii la activități și mă distrez!

Stau acasă, mă joc cu prietenii și cred că voi merge în oraș, prin parc!

Mă joc cu colegii, mă joc cu prietenii și mai vorbim cum petrecem ziua!

Mă joc afară cu prietenii, pentru că e soare, e mai frumos afară decât în casă!

Mă joc cu prietenii, cu fratele meu… și trece timpul!

Merg cu bicicleta, mă plimb cu prietenii, în rest… merg acasă… si la un picnic, dacă vin prietenii!

Petrec alături de cei dragi și împreună cu familia merg la un picnic!

Manifestările din cadrul KIDS FEST din acest an sunt organizate de Asociația Tinerilor din Băile Herculane, în parteneriat cu Primăria orașului de pe Valea Cernei și Liceul Hercules, cu sprijinul unor pensiuni turistice din stațiune.

Paul-Sever SMADU