Jurnaliști voluntari pentru o zi la Fundația Humanitas Pro Deo Reşiţa

Săptămâna 13 – 19 mai 2024 este declarată la nivel național Săptămâna Națională a Voluntariatului. Este un eveniment național anual, menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii cu care aceștia lucrează, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

Ca în fiecare an Centrul de Voluntariat Mansarda organizează mai multe evenimente în această săptămână, miercuri, 15 mai este ziua în care jurnaliștii Radio Reșița devin voluntari. Este deja o tradiție la nivel local ca voluntarii împreună cu jurnaliștii să organizeze o masă de prânz pentru beneficiarii Centrului de zi al Fundației Humanitas Pro Deo.

În acest an a fost concepută o masă în stil gastronomic vietnamez. Pentru pregătirea și servirea acestei mese a fost lansată și în acest an provocarea către jurnaliști, aceea de a deveni “voluntari pentru o zi”, să poarte șorțul de ajutor bucătar.

Punctul culminant îl reprezintă activitatea în care jurnaliștii pregătesc prânzul pentru copiii mai puțin norocoși. Peste 30 de copii din Reșița au savurat preparate gătite după rețete din bucătăria vietnameză.

Dacă în mod obișnuit jurnaliștii sunt prezenți la un eveniment pentru a relata ce se întâmplă, de această dată, au avut ocazia să se implice activ într-o acțiune de voluntariat în domeniul social atât la organizare cât și la promovare.

Joi, 16 mai la Centrul de Tineret Mansarda Reșița va avea loc de la ora 17.00 un atelier de grădinărit, în care învățăm să plantăm , să transplantăm răsaduri în ghivece. Vor fi prezentate câteva oportunități despre cum ne putem implica în grădinărit și cum se poate învăța despre a îngriji plantele responsabil, în acord cu mediul înconjurător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite

Related Articles