Jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara au depistaţ în după-amiaza zilei de miercuri, 26 mai, două persoane care aveau, asupra lor, substanţe despre care există suspiciunea că reprezintă droguri de risc.
Prima dintre persoane a fost observată în timp ce se afla într-un autoturism staţionat pe o stradă situată în zona Girocului din municipiul Timişoara. La vederea echipajului de jandarmerie, aceasta a prezentat un comportament agitat. Jandarmii i-au solicitat să se legitimeze şi au procedat la percheziţia autoturismului, în portbagajul căruia au găsit două pungi din material plastic ce au, în conţinut, masă vegetală de culoare verde-olive, cu miros înţepător.
A doua persoană a fost depistată pe o stradă în zona Kogălniceanu din municipiul Timişoara, având asupra sa un plic cu masă vegetală de culoare verde-olive şi o folie de staniol cu o pulbere albă.
Jandarmii au ridicat bunurile găsite, în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, având în vedere faptul că reprezintă infracţiune „deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, conform prevederilor Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.