Jandarmii, prezenţi la datorie

Până în 7 iulie, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin şi Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara împreună cu celelate structuri ale Ministerului Afacerilor Interne vor asigura măsurile de ordine publică la cel mai mare festival de muzică rock din Banatul de Munte.

Pe durata celor 3 zile, aproximativ 210 jandarmi vor fi angrenaţi în misiunea de asigurare a ordinii publice, în zona de desfăşurare a festivalului, precum şi pe căile de acces. Participanţii la festival sunt invitaţi să respecte regulile stabilite de către organizatori, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite consumul excesiv de băuturi alcoolice. De asemenea, orice faptă de încălcare a legii să fie sesizată efectivelor de jandarmi.

În plus, cetăţenii sunt sfătuiţi să fie atenţi la obiectele personale întrucât datorită aglomeraţiei aceste bunuri pot fi sustrase cu uşurinţă, să evite implicarea în altercaţii, să identifice patrulele de ordine publică şi traseele de deplasare pentru a le putea apela cu uşurinţă. Ori de câte ori este nevoie, pot să solicite, sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.