Jandarmii cărășeni sărbătoresc ziua armei în Caransebeș și la Reșița

Jandarmii cărășeni sărbătoresc ziua armei împreună cu copiii și cetățenii din Caransebeș. Luni, 3 aprilie, începând cu ora 11.30, pe esplanada din fața Catedralei Episcopale se va desfășura un ceremonial militar și religios. Vor avea loc avansări în grad, dar și retrageri din activitate și vor fi susținute alocuțiuni din partea oficialităților.

Tot luni, începând cu ora 12, în Parcul Dragalina vor fi organizate standuri și demonstrații susținute de structurile de jandarmi. Tiroliană, autospeciale de intervenție, câini de serviciu, materiale din dotarea jandarmilor, legitimații de “Jandarm pentru o zi”, facee painting, dar și multe alte surprize vor fi pregătite pentru copii.

O activitate similară va fi organizată marți, 4 aprilie și în Reșița, în Parcul Episcop Traian Valeriu Frențiu, de la ora 11.

În ambele municipii, seara de la ora 20, va avea loc o paradă de retragere cu torțe.

La 3 aprilie 1850 domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica a promulgat „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”; în întâi septembrie 1893 a fost promulgată Legea asupra jandarmeriei rurale, act ce a marcat, după modelul francez al timpului, înfiinţarea jandarmeriei moderne în România.

De același autor

Related Articles