scafandrii ISUCu toate că râurile, lacurile şi Dunărea sunt componente importante din relieful judeţului Caraş-Severin, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” nu are niciun scafandru angajat care să intervină în situaţii de urgenţă.

De exemplu, în urmă cu aproximativ două săptămâni, la accidentul în care o maşină a plonjat într-un lac din zona localităţii Dognecea, pentru găsirea victimei înecate au acţionat scafandrii din judeţele vecine.

Potrivit şefului ISU „Semenic”, colonel Titus Susan, nu se pot face angajări pe aceste posturi necesare în judeţul Caraş-Severin, din cauză că nu există fonduri pentru a trimite persoane la cursul de formare.

Cu ani în urmă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” a primit echipamentele necesare, a făcut controlul medical persoanelor vizate de meseria de scafandru, dar nici atunci nu au existat resurse financiare pentru a-i trimite la cursuri. Astfel că echipamentele primite vor fi donate altor judeţe care au scafandri pentru situaţii de urgenţă.

Cum se prezintă situaţia, explică Ovidiu Babolea: