IPJ Caraş Severin: 27 de infracţiuni şi 52 de sesizări, în două zile

Şi de Anul Nou, poliţiştii cărăşeni au fost la datorie, pentru siguranţa comunităţii. În perioada 31 decembrie – 01 ianuarie, 235 de poliţişti şi 60 de jandarmi au acţionat pentru menţinerea ordinii publice pe raza intregului judeţ.

Cele 174 de patrule de ordine şi siguranţă publică au intervenit în ultimele 48 de ore la 52 de sesizări din partea cetăţenilor, dintre care 46 primite prin SNUAU 112.

În cele 2 zile, au fost sesizate 27 de infracţiuni, dintre care 4 la regimul circulaţiei rutiere şi 4 la regimul armelor şi muniţiilor, fiind confiscate 1.450 bucăţi de articole pirotehnice.

De asemenea, 6 persoane bănuite de comiterea unor fapte penale au fost surprinse în fragrant delict.

În ceea ce priveşte accidentele rutiere, poliţiştii au acţionat în permanenţă pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare, în aceste zile fiind înregistrat un singur accident rutier grav, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Exemple:

La data de 31 decembrie, în Piaţa Agroalimentară din municipiul Caransebeş, poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Caransebeş au depistat un bărbat în vârstă de 26 de ani, asupra căruia au fost găsite 500 de bucăţi de petarde, fără documente de provenienţă.

Tot în Piaţa Agroalimentară din municipiul Caransebeş, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Caraş-Severin au depistat un bărbat de 37 de ani, din localitate, asupra căruia au fost găsite 760 bucăţi de articole pirotehnice, deţinute ilegal. Întreaga cantitate de materiale pirotehnice din categoriile P1 ?i F2 a fost ridicată de poliţişti, în vederea confiscării.

Din păcate, în noaptea de Revelion, Poliţia municipiului Caransebeş a fost sesizată despre faptul că un bărbat de 32 de ani din localitate s-a prezentat la spital având o rană la mâna dreaptă, produsă în urma exploziei unei petarde. În timp ce se afla in comuna Constantin Daicoviciu, acesta ar fi folosit o petardă, care i-ar fi explodat în mână, rănindu-l la un deget.

În toate situaţiile au fost întocmite dosare penale, iar poliţiştii continuă cercetările.