Ioan Popa: „Nu vrem să impunem niște lucruri care nu sunt dorite de cetățeni”

Autoritățile locale din Reșița pregătesc o nouă consultare publică, de această dată fiind vizați cetățenii din cartierul Moroasa. Acolo se lucrează la modernizarea străzilor Caen, Codrului, Gheorghe Șincai și Poptelecan. Primarul Ioan Popa spune că în zonă este și un teren destul de generos, care trebuie pus în valoare.

„În aval de strada Caen, de exemplu, este un spațiu verde foarte mare și acolo ar fi câteva opțiuni: un teren multifuncțional, un loc de joacă pentru copii sau un loc unde să își petreacă timpul liber persoanele vârstnice. Trebuie să vedem ce agreează oamenii, pentru că nu vrem să impunem niște lucruri care nu sunt dorite de cetățeni. Eu sunt genul acela de buldozer care împinge lucrurile înainte, dar am început să mă domolesc puțin, pentru că s-ar putea ca ideile corecte să vină din alte părți. Inițial, am vrut să fac un teren multifuncțional acolo, dar, fiind foarte aproape de clădirile de locuit, poate să genereze discuții. Avem un astfel de teren pe Retezat, în Luncă, unde mai sunt discuții cu locatarii. Și atunci am zis să facem o consultare publică. Le dăm niște chestionare și să ne spună oamenii ce își doresc ei acolo”.

Primarul Ioan Popa a mai spus că se poartă negocieri și cu CFR pentru amenajarea unui loc de joacă între Gara Reșița Sud și râul Bârzava în zona pasajului de la Hehn. Reșița nu are prea multe locuri de agrement destinat copiilor și din acest motiv nu s-a renunțat la proiect. Primăria încearcă să închirieze sau să obțină un drept de administrare pentru acel teren, explică primarul.

De același autor

Related Articles