La Spitalul din Făget au fost inaugurate astăzi patru noi cabinete de consultaţii – oftalmologie, psihiatrie, ORL şi dermato-venerice. Mai mult decât atât, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra a anunţat că instituţia pe care o conduce va finanţa direct unitatea medicală, un demers în premieră pentru Timiş.

Noi, la Consiliul Judeţean, vom finanţa direct Spitalul din Făgeţ un demers în premieră pentru Timiş. După aprobarea bugetului, la sfârşitul acestei luni, vom deschide un apel de proiecte pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalelor orăşeneşti. Sunt convins că primarul Marcel Avram va depune cel puţin un proiect pentru creşterea calităţii actului medical şi diversificarea serviciilor oferite de spital. Mai mult, doresc să demarăm un proiect pentru locuinţe de serviciu pentru medicii specialişti, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

Sprijin vine şi de la Guvern. Spitalul din Făget va beneficia de fonduri prin intermediul unui proiect de dotare cu aparatură nouă în valoare de 500.000 euro derulat prin Direcţia de Sănătate Publică.

Ceea ce aş vrea să mai subliniez este că, în contextul în care 65-70% dintre pacienţii care apelează la serviciile Spitalului din Făget sunt din comunele învecinate, m-ar bucura să văd eforturi şi din partea primăriilor din zonă în susţinerea activităţii instituţiei sanitare.