Învăţământul dual în Caraş-Severin nu se bucură de succes sută la sută

       Agenţia judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin derulează  cu Inspectoratul Şcolar Judeţean acţiuni de informare şi consiliere în şcoli. Viitorilor absolvenţi le sunt prezentate serviciile oferite de AJOFM, prevederi legislative, tehnici de căutare a unui loc de muncă. În acest an au avut loc întâlniri cu elevi din clasele terminale din Reşiţa, Bocşa, Caransebeş, Oraviţa, Moldova Nouă, Bozovici şi Prigor. Aproape 800 de tineri au fost cuprinşi în servicii de mediere a muncii.

În Comisia de Dialog Social, reprezentanţii AJOFM şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin au întărit colaborarea în ceea ce priveşte implementarea învăţământului dual şi profesional. Inspector şcolar general, Lenuţa Ciurel:

Am solicitat să colaborăm pe problema absolvenţilor de învăţământ gimnazial vizavi de obţinerea de informaţii pentru ocuparea locurilor de muncă şi să oferim noi, la rândul nostru, informaţii pentru a putea să-şi urmeze formarea profesională pe această formă de învăţământ de tip dual profesional, deoarece există beneficii pentru toţi actorii implicaţi: elevi, tineri, agenţii economici şi, bineînţeles, nivelul economic al judeţului. În ceea ce priveşte învăţământul dual în Caraş-Severin, în acest an, putem vorbi de un succes dacă ne raportăm la gradul de satisfacţie al beneficiarilor, educaţiei şi agenţilor economici vizavi de elevii pe care îi au în formare. Din punct de vedere strict al numărului, putem spune că este un semi-succes„.

Lenuţa Ciurel a explicat că învăţământul dual în Caraş-Severin este un semi-succes din cauză că doar 65 la sută din locurile oferite au fost ocupate.

(Ada Botezan)