Inundaţii Reşiţa: primăria a început operaţiunile de evaluare şi lucrările de consolidare

Primăria Reşiţa va oferi sprijin locuitorilor de pe strada Mihail Kogălniceanu, unde mai multe maşini au fost luate de ape chiar din faţa caselor.

Autoturismele vor fi evaluate, după care municipalitatea va înainta Prefecturii cuantumul daunelor în vederea obţinerii de fonduri de la Guvern.

Totodată, angajaţii de la Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local intervin pentru înlăturarea aluviunilor de pe strada Mihail Kogălniceanu, dar şi din alte zone afectate de ploile de ieri, după cum a declarat directorul Daniel Călin:

Pe Kogălniceanu evacuăm toate aluviunile care s-au strâns în decantor și înaintea decantorului, la fel pe strada Bașovăț, unde s-a surpat o porțiune de drum. Lucrăm cu oameni şi mașini şi pe strada Golului unde apa ne-a păcălit şi a rupt un mal și a venit pe lângă decantor. Lucrăm și acolo și o să rezolvăm problema în cursul zilei de azi, temporar, bineînțeles, după care o să venim și o să facem consolidări serioase. Avem o echipă pe 24 Ianuarie unde evacuăm aluviunile și lemnele aduse de pe dealuri în rigolă. O echipă de intervenție este și pe Văliugului, la fel în Doman unde încercăm să redăm accesul pentru mașini pentru că acolo a venit apa pe mijlocul drumului și a spălat pur și simplu drumul și aproape că nu se mai poate trece cu o mașină mică. Pe drumul de Centură este o intervenție care ne depășește ca direcție de întreținere pentru că acolo a fost o surpare masivă de deal și nu avem noi capacitatea să o facem. Acolo trebuie făcute studii geologice, analizată situația, probabil un zid de sprijin. Prima acțiune care o facem este că vom restricționa o bandă de circulație, atât din punct de vedere al traficului, cât şi al tonajului.”

Daniel Călin a mai subliniat că, după ce vor fi degajate arterele principale din străzi, angajaţii serviciului pe care îl conduce vor da o mână de ajutor şi cetăţenilor ale căror curţi şi pivniţe au fost blocate de mâl şi aluviuni.

Amintim că în după amiaza zilei de luni, 29 mai, în doar jumătate de oră, la Reşiţa s-au înregistrat 70 de litri de apă pe metrul pătrat.

De la această oră, judeţul Caraş-Severin a intrat sub cod portocaliu de averse torenţiale şi grindină. Conform ANM, până la ora 20.00, local, cantităţile de apă vor fi de 40 – 70 l/mp, în intervale scurte de timp.

Cele mai citite

Related Articles