Inundaţii de amploare în Timiş. Pompierii sunt sprijiniţi de forţe din ţările vecine

De astăzi şi până duminică, specialiști și echipaje de intervenție ale ISU Timiș vor fi implicați într-un amplu exercițiu privind intervenția la inundații, finanțat european. Participă instructori de specialitate din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă a Uniunii Europene, un modul de pompare de mare capacitate din Austria, un modul de purificare a apei din Germania, un modul de prelevare și detecție CBRN din Franța, o echipă de suport tehnic din Germania dar și un modul de pompare din cadrul ISU Timiș, aflat în proces de acreditare.

„Au fost afectate mai multe diguri, ceea ce poate duce la un nou val de inundații, 23 de localități fiind în pericol iminent de a fi inundate. Se impune evacuarea mai multor localității”, este doar o parte din scenariul sumbru al exerciţiului, spune locotenentul Bogdan Mutu, ofiţer de presă la ISU Timiș.

În cadrul exercițiului vor participa secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență dr. Raed Arafat și inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Marian Dragne.

(Sebastian Dragomir)