Prefectul Cristian Gâfu a convocat astăzi, 22.09.2020, o şedinţa extraordinară a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin pentru  analizarea evoluţiei situaţiei epidemiologice în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţ.

În urma cererilor înaintate de către consiliile de administraţie ale unor unităţi de învăţământ, avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi de către Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, CJSU a aprobat propunerea de suspendare a cursurilor unei clase din cadrul Colegiului Național ”Diaconovici-Tietz” Reșița, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23.09.2020, ca urmare a confirmării unui caz de infectare COVID-19 în această clasă, conform Hotărârii nr. 20/22.09.2020 a Consiliului de Administraţie al Colegiului Național ”Diaconovici-Tietz” Reșița și cea de menținere a scenariului 1 – verde de funcționare a unității de învățâmânt.

  De asemenea, s-a aprobat propunerea de suspendare a cursurilor pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23.09.2020, conform Hotărârii nr. 4/22.09.2020 a Consiliului de Administraţie al Grădiniței cu Program Prelungit ”Semenic” din Reșița pentru o grupă  din cadrul acestei grădinițe.

            Membrii CJSU se vor reuni din nou joi, 24.09.2020, pentru analiza săptămânală a  situaţiei epidemiologice şi pentru a dispune eventuale  noi măsuri  în caz de necesitate.

            Prefectul Cristian Gâfu a cerut în continuare o analiză a situaţiei  pandemiei pe fiecare UAT, precum şi una separată pentru cazurile de infectare în restaurantele din judeţul  nostru. Prefectul de Caraş-Severin face în continuare un apel către elevi şi părinţi şi le solicită responsabilitate civică atât lor cât şi celorlalţi locuitori ai judeţului nostru şi îndeamnă pe toată lumea să respecte  măsurile igienico-sanitare şi distanţarea fizică pentru a limita răspândirea virusului SARS CoV-2.