Zilele Porților Deschise la UVT. Obiective: promovarea ofertei educaționale – consiliere și orientare în carieră pentru viitorii studenți

Ateliere de pictură și gravură, experimente de chimie și biologie sub tematica „între știință și magie”, „Mapping festival”… sau cum să creezi o hartă în 30 de minute folosind cartografia digitală, călătorii în timp cu ajutorul hărților digitale, activități fizice pe biciclete și role și chiar o simulare a unui Consiliu de Securitate ONU. Toate acestea și multe altele sunt acțiuni pregătite de Universitatea de Vest din Timișoara pentru elevii din vestul țării care vor trece pragul instituției în cadrul Zilelor Porților Deschise. Evenimentul are loc în perioada 27-31 martie și se adresează elevilor de toate vârstele.

Vor mai avea loc și conferințe specializate, dar și excursii prin Timișoara. De asemenea, tinerii elevi pot participa și la cursuri și seminarii alături de studenți. Oferta facultăților pentru Zilele Porților Deschise diferă în funcție de specialitate, fiind pregătite mai mult de 90 de activități diferite.

Ne-am orientat către acțiuni cât mai practice, pentru a prezenta aplicabilitatea celor învățate în viața de zi cu zi. Oferta e diversă și se pliază pe diferite vârste, de la cei mai mici dintre elevi, la liceenii din anii terminali. Este important pentru tineri să-și formeze o opinie cât mai bine conturată vizavi de profesia pe care doresc să o urmeze. Putem spune că ne-am propus ca evenimentul să fie și un instrument de îndrumare a tinerilor către un traseu educațional și profesional care li se potrivește cel mai bine”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

sursa foto:tion.ro