Inspectorul școlar general, Adrian Doxan revocat din funcție, prin fax

Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie şefii a 13 inspectorate şcolare.

Printre cei demişi se numără și Adrian Doxan, inspectorul general din ISJ Caraş-Severin. Contactat de Radio Reșița, acesta a declarat că se va adresa instanței:

”Vineri, 18 august la ora 22.29 am primit faxul cu decizia de revocare din funcție. Au o notificare în care sunt invocate motivele pentru care încetează acest contract de management. Motive care, după părerea mea sunt foarte subțiri. Nu vă pot spune care sunt acestea pentru că mă voi adresa instanței și nu este indicat să dezvălui!”

Şi judeţele Arad, Mehedinţi, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olţ Tulcea şi Călăraşi au rămas vineri fără inspectori generali.

„Am semnat în locul ministrului pentru că era plecat din Bucureşti vineri după-amiază şi, fiind singurul cu delegare de atribuţii pe semnătură, am semnat. A fost o echipă care a analizat activitatea tuturor inspectorilor şcolari generali pe contractul de management şi s-a ajuns la concluzia că din toţi, un număr de 13 au mai multe puncte din contracţ care nu au fost respectate. Diferă de la un caz la altul, sunt probleme diferite şi s-a luat decizia ca ei să fie eliberaţi din funcţii. În contractul de management scrie că trebuie să fie notificaţi cu două săptămâni înainte. E adevărat că ei au o evaluare anuală, dar asta nu împiedică ministerul să îi evaluaeze de câte ori consideră că este necesar. Evaluarea asta se face de vreo două săptămâni şi se pare că inspectorii şcolari nu au ştiut de chestiunea asta. Echipa s-a dus să se uite pe contractul de management să vadă ce trebuia făcut şi ce nu s-a făcut. Ei nu trebuie să fie inştiinţaţi. Este o evaluare continuă”, a explicat pentru Mediafax, Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Valentina Adam