Inspectoratul de Jandarmi Caraş-Severin a fost dotat cu o autospecială de intervenţie pentru zonele greu accesibile

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin are în dotare, din această săptămână o autospecială de intervenţie pentru zonele foarte greu accesibile. Vehiculul de teren a fost achiziționat prin Proiectul cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională din Programul Operațional Regional 2014-2020, “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale – Regiunea Vest.”

Începând de astăzi, această autospecială, dotată cu un echipament complex pentru acordarea primului ajutor medical, va fi folosită de jandarmii montani din Caraș-Severin pentru a interveni eficient și a salva vieți în situații de urgență, în aceste zone dificile.

Jandarmul Iosif Krepela a participat recent la evenimentul desfășurat în București, unde a fost instruit și a preluat această autospecială, la nivel naţional fiind achiziţionate încă 16 vehicule de teren.

Încă din anul 2005, Iosif Krepela s-a dedicat cu pasiune serviciului de jandarm montan din Caraş-Severin. Prin implicarea și dorința de a veni în sprijinul turiștilor și protejării mediului înconjurător, Adi, chiar de la începutul carierei a reușit să promoveze examenul de “Șef de post”, iar de atunci a condus Postul de Jandarmi Montan Văliug și Postul de Jandarmi Montan Muntele Mic, reușind de fiecare dată să încheie cu succes toate misiunile specifice Jandarmeriei Montane.

Cu o carieră militară solidă, plutonier adjutant șef Krepela Iosif a absolvit stadiile specifice pregătirii jandarmilor montani și s-a pregătit și ca paramedic, aducând expertiză și profesionalism în misiunile desfășurate în zonele montane dificile. Fiind un iubitor al muntelui, a reușit, în anul 2020, să atingă vârful Aconcagua, din Munții Anzi, demonstrând dedicare și abilități remarcabile.

Recunoașterea meritelor sale a culminat în anul 2020, când a fost desemnat “Jandarmul Anului” de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, confirmându-se astfel contribuția sa excepțională la menținerea ordinii și siguranței publice, dar și la salvarea de vieți omenești.

Eforturile jandarmului Krepela reprezintă un exemplu pentru întreg efectivul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin și totodată, subliniază angajamentul jandarmilor montani în asigurarea securității și protejarea cetățenilor în mediile montane.

Sursa foto:facebook Jandarmeria Caras-Severin

Cele mai citite

Related Articles